We need your support!

 

The webTV funds are running low.  Help us fund the next free Formula Offroad broadcast on SMKplay.se   Read More...

 

Amount to donate FormulaOffroad.se

Pressmeddelande: Arrangören tvingas ställa in Mästerskap i Formula Offroad

SMK Uppsala måste tyvärr meddela att man tvingas ställa in Formula Offroad mästerskapen i Bålsta den 22-23 augusti. Orsaken är att arrendatorn Ballast valt att bryta den muntliga överenskommelsen från förra året, då man nu anser sig förlorar för mycket pengar på att flytta maskinerna under tävlingshelgen.

 

Arrangemanget har varit mycket uppskattat av tävlingsbesökare, näringsliv och kommunen i Bålsta. Tävlingshelgen 2014 besöktes tävlingen av ca 3500 personer och bevakades av en presskår från Sverige, Norge, Island, Finland, USA, Tyskland och Japan. Även på nätet har tävlingen satt Bålsta på världskartan då direktsändningarna från förra årets tävling sågs av närmare 40000 tittare. Youtube-klipp från tävlingen ligger på över 10 miljoner visningar i dagsläget.

 

Projektledare för tävlingen Fredrik Mahlin säger:

”Vi har fått så enormt positiv respons och stöttning från både kommun, boende och handlarna i Bålsta så det känns jättetråkigt att ställa in. Även besökarna, förarna och teamen håller tävlingen i Bålsta mycket högt. Sverige kan inte vara utan en så pass kul motorsport.”

 

Tävlingsledare Leena Bodefjäll förklarar beslutet att ställa in tävlingen:

”Vi har sökt efter alternativa tävlingsområden runt hela Mälardalen utan att hitta något som både ger möjligheten att genomföra en underhållande tävling, men också fungerar rent logistiskt för arrangemanget samt för besökarna att transportera sig till och från tävlingen. Bålsta är ett av de områden som har alla förutsättningar vi erfordrar för ett arrangemang på denna nivå.”

 

SMK Uppsala kommer fortsätta leta efter ett nytt tävlingsområde och hoppas kunna återkomma 2016. Formula Offroad tävlingar har arrangerats av SMK Uppsala sedan 2008 och årets tävling hade blivit den tredje i ordningen i Bålsta. Årets arrangemang hade valts ut av FIA att bli årets NEZ (Northern European zone) Championship med förare från Sverige, Norge, Island, Finland och Danmark.

 

Projektledare och SMK Uppsalas kontaktperson:

Fredrik Mahlin

0709-62 02 85

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

We were in 2011